Na wsi, gdzie bywa zawsze trudno o dobre, świeże mięso, a nieraz zdarzy się gość lub chory, którego trzeba pożywić, można zrobić naprędce smaczne kotlety z jajek.
3 jajka ugotowane na twardo posiekać drobno; dodać do nich pół bułki, namoczonej w mleku, lub choćby w wodzie, a skoro rozmięknie, i wyciśniętej; wbić surowe jajko, posolić, trochę popieprzyć lub dodać siekanego koperku zielonego, urobić 2 kotlety, obsypać tłuczoną bułką i usmażyć na gorącem maśle lub tłuszczu.
wtorek, 19 stycznia 2016
Call to action!
The text on your call to action button should be large and bold, properly suited to thesize and color of the button itself.
Email SubscribeTajemnicze miary
1 garniec = 4 litry,
1 kwarta = 1 litr,
1 kwaterka = 0,25 litra,
1 funt = 0,5 kg,
1 łut = 1,2 dkg
Polub mnie
Popularne przepisy
-
Na marmeladą z jagód w innych (winogron) nadają się równie dobrze grona niedojrzałe jak i dojrzałe. Jednakże marmelada wyrabiana z dojrzałyc...
-
Na taki kruszon najlepsze są jabłka złote renety, które mają silny zapach. Obrać je jak najcieniej, pokrajać w talarki i na 4 funty jabłek n...
-
Drobne ogóreczki wytrzeć mocno, następnie posolić je,zostawić w soli przez 24 godzin, poczem znów Wytrzeć. Mocny winny ocet przegotować ze z...
Słowa - klucze
przepis
(27)
na słodko
(15)
tłusty czwartek
(8)
pączki
(6)
porady
(3)
zupy
(3)
faworki
(2)
kotlety
(2)
rosół
(2)
zupa chlebowa
(2)
bulion
(1)
farsz
(1)
glazura
(1)
jaja
(1)
pieczenie
(1)
pieczywo
(1)
pierogi
(1)
pomada
(1)
przy stole
(1)
rosół wołowy
(1)
sałatka ziemniaczana
(1)
zasady
(1)
ziemniaki
(1)
Archiwum bloga
-
▼
2016
(24)
- ► października (2)
Obsługiwane przez usługę Blogger.
0 komentarze:
Prześlij komentarz